GPRD

Informace o zpracování osobních údajů (GDPR)

 

Římskokatolická farnost Klimkovice, IČO: 54125793, se sídlem Křížkovského 74,   742 83 Klimkovice (dále také jen „správce“), tímto prohlašuje, že ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (toto nařízení bude dále označováno jen jako „GDPR“) zpracovává osobní údaje subjektů údajů pro svou činnost, a je tedy správcem osobních údajů (tj. osobou, která určuje způsoby a účely zpracování osobních údajů) a dále zpracovává osobní údaje jako zpracovatel pro Biskupství ostravsko-opavské.

 

Zpracování osobních údajů

Římskokatolická farnost Klimkovice zpracovává osobní údaje zejména v následujících oblastech:

  • agenda související s organizaci bohoslužeb a přijímáním svátostí,
  • agenda související se správou a chodem farnosti,
  • personalistická agenda, evidence zájmových skupin a společenství věřících,
  • správa majetku a souvisejících smluvních vztahů,
  • výuka náboženství, organizace kurzů, přednášek a dalších vzdělávacích akcí,
  • pořádání dobročinných sbírek a evidence dárců,
  • pořádání poutí a společenských akcí.

Pro zpracování osobních údajů svědčí správci tituly plnění zákonné povinnosti, plnění smlouvy, oprávněného zájmu správce nebo třetí osoby nebo souhlasu se zpracováním osobních údajů uděleného subjektem údajů. Při zpracování osobních údajů se správce řídí zákonem stanovenými lhůtami a lhůtami stanovenými po pečlivém zvážení ve vnitřním předpise tak, aby nedocházelo k porušování práv subjektů údajů.

V rámci zpracování osobních údajů je v některých případech nutné předat osobní údaje jiné osobě. Římskokatolická farnost Klimkovice se snaží předávání minimalizovat, v některých případech je ale nezbytné pro splnění povinností správce ze zákona, smlouvy nebo v rámci činnosti církve. Ve všech případech, kdy správce předává osobní údaje jiné osobě, dbá správce o zajištění maximální ochrany práv subjektů údajů.

 

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

Naše farnost v souladu se svými povinnostmi podle GDPR nemá povinnost jmenovat pověřence pro ochranu osobních údajů.

 

Práva subjektu údajů

Aby byla zajištěna možnost subjektů údajů rozhodovat v co možná nejširší míře o zpracování jejich osobních údajů, stanovuje GDPR řadu práv, která lze vůči jakémukoli správci údajů uplatnit. V případě, že se rozhodnete uplatnit některé ze svých práv, obraťte se na níže uvedené kontaktní údaje správce.

Vaším základním právem je kdykoli požadovat sdělení, zda správce zpracovává vaše osobní údaje. Pokud je zpracováváme, máte právo požadovat jednu kopii všech osobních údajů, které o Vás zpracováváme. V případě, že zjistíte, že zpracovávané údaje nejsou přesné, máte právo požadovat opravu osobních údajů. Pokud dojdete k názoru, že vaše osobní údaje nezpracováváme po právu, můžete uplatnit právo na výmaz osobních údajů. Pokud konečně nebudete s čímkoli spokojeni nebo si budete myslet, že jsme vaši žádost nevyřídili tak, jak jsme měli, máte právo obrátit se se stížností na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Dovolujeme si zdůraznit, že ať jste ke správci v jakémkoli poměru, nehrozí Vám na základě uplatnění těchto práv žádné riziko a správce s Vámi v budoucnu nebude zacházet o nic hůře než před uplatněním práv. Je naším zájmem zpracovávat osobní údaje zákonně a řádně a nepoškozovat vaše práva. Pokud máte pochybnosti, že se nám to daří, budeme rádi, když nás na to upozorníte.

 

Kontaktní údaje

V případě jakýchkoli přání nebo dotazů nás můžete kontaktovat poštou na adrese Křížkovského 74,  742 83 Klimkovice, telefonicky na čísle 558 955 707 nebo prostřednictvím e-mailu na adrese rkf.klimkovice(at)doo.cz

 
     
 

Novinky

Čtení na 5. neděli v mezidobí cyklus A

1. čtení: Iz 58, 7-10  Toto praví Hospodin: „Lámej svůj chléb hladovému, popřej pohostinství bloudícím ubožákům; když vidíš nahého, obleč ho, neodmítej pomoc svému bližnímu. Tehdy vyrazí tvé světlo jak zora, tvá jizva se brzy zacelí. Před tebou půjde tvá spravedlnost a za tebou Boží sláva....
Celý článek

Čtení na neděli 4. neděle v mezidobí cyklus A

Čtení z knihy proroka Sofoniáše. Hledejte Hospodina, všichni pokorní v zemi, kteří jednáte podle jeho výroku. Hledejte spravedlnost, hledejte pokoru, snad se skryjete v den Hospodinova hněvu. Uprostřed tebe zanechám lid pokorný a chudý. Budou hledat své útočiště v Hospodinově jménu ti, kdo...
Celý článek

Čtení na 3. neděli v mezidobí cyklus A

1. čtení: Iz 8, 23b - 9,3  V první době ponížil Hospodin zemi Zabulon a zemi Neftali, v poslední době však oslaví Mořskou cestu, kraj za Jordánem, Galileu pohanů. Lid, který chodil ve tmě, vidí veliké světlo, obyvatelům temné země vzchází světlo. Dáváš mnoho jásotu, zvětšuješ radost; veselí...
Celý článek

Čtení 2. neděli v mezidobí A

1. čtení: Iz 49, 3. 5-6 Hospodin mi řekl: „Jsi mým služebníkem, Izraelem, proslavím se tebou.“ Avšak nyní praví Hospodin, který si ze mě utvořil služebníka již v matčině lůně, abych zas k němu přivedl Jakuba, abych mu shromáždil Izraele. Tak jsem ve cti u Hospodina, protože Bůh můj je mou silou....
Celý článek

Potravinová sbírka

      Potravinová sbírka     Farnost Klimkovice se připojila k sbírce potravin, pro ukrajinské matky s dětmi. Sbírku pořádá farnost Stará Bělá.   Co sbíráme: Trvanlivé potraviny.  Rýže, těstoviny, cereálie, cukr, olej, instantní polévky, luštěniny,...
Celý článek

Dušičkové odpustky

Odpustky, které je běžně možné získat v dušičkovém týdnu od 1. do 8. listopadu spojené s návštěvou hřbitova je letos, stejně jako v předchozích letech (a až do roku 2026) možné získat také v týdnu před dušičkami od 25. 10. do 31. 10. Podmínky: Nemožnost navštívit hřbitov v běžném týdnu...
Celý článek

Něco o modlitbě!

Z traktátu „O Kainovi a Ábelovi“ od svatého Ambrože, biskupa   Je třeba se modlit především za celé tělo církve Přinášej Bohu oběť chvály a plň Nejvyššímu své sliby!1 Chválit Boha znamená dodržet a splnit slib. Proto se také dává za vzor onen Samaritán, který, když byl Pánovým...
Celý článek

Přihlášky do náboženství

  Vážení přátelé, blíží se nový školní rok a věřím, že bude probíhat normálněji než tomu bylo v loňském. Kliknutím na odkaz můžete zobrazit a stáhnout přihlášku k výuce náboženství ve škole. Co nejdříve ji prosím odevzdejte knězi! Přihláška do nábožensví 22-23.pdf (97329)  
Celý článek