GPRD

Informace o zpracování osobních údajů (GDPR)

 

Římskokatolická farnost Klimkovice, IČO: 54125793, se sídlem Křížkovského 74,   742 83 Klimkovice (dále také jen „správce“), tímto prohlašuje, že ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (toto nařízení bude dále označováno jen jako „GDPR“) zpracovává osobní údaje subjektů údajů pro svou činnost, a je tedy správcem osobních údajů (tj. osobou, která určuje způsoby a účely zpracování osobních údajů) a dále zpracovává osobní údaje jako zpracovatel pro Biskupství ostravsko-opavské.

 

Zpracování osobních údajů

Římskokatolická farnost Klimkovice zpracovává osobní údaje zejména v následujících oblastech:

  • agenda související s organizaci bohoslužeb a přijímáním svátostí,
  • agenda související se správou a chodem farnosti,
  • personalistická agenda, evidence zájmových skupin a společenství věřících,
  • správa majetku a souvisejících smluvních vztahů,
  • výuka náboženství, organizace kurzů, přednášek a dalších vzdělávacích akcí,
  • pořádání dobročinných sbírek a evidence dárců,
  • pořádání poutí a společenských akcí.

Pro zpracování osobních údajů svědčí správci tituly plnění zákonné povinnosti, plnění smlouvy, oprávněného zájmu správce nebo třetí osoby nebo souhlasu se zpracováním osobních údajů uděleného subjektem údajů. Při zpracování osobních údajů se správce řídí zákonem stanovenými lhůtami a lhůtami stanovenými po pečlivém zvážení ve vnitřním předpise tak, aby nedocházelo k porušování práv subjektů údajů.

V rámci zpracování osobních údajů je v některých případech nutné předat osobní údaje jiné osobě. Římskokatolická farnost Klimkovice se snaží předávání minimalizovat, v některých případech je ale nezbytné pro splnění povinností správce ze zákona, smlouvy nebo v rámci činnosti církve. Ve všech případech, kdy správce předává osobní údaje jiné osobě, dbá správce o zajištění maximální ochrany práv subjektů údajů.

 

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

Naše farnost v souladu se svými povinnostmi podle GDPR nemá povinnost jmenovat pověřence pro ochranu osobních údajů.

 

Práva subjektu údajů

Aby byla zajištěna možnost subjektů údajů rozhodovat v co možná nejširší míře o zpracování jejich osobních údajů, stanovuje GDPR řadu práv, která lze vůči jakémukoli správci údajů uplatnit. V případě, že se rozhodnete uplatnit některé ze svých práv, obraťte se na níže uvedené kontaktní údaje správce.

Vaším základním právem je kdykoli požadovat sdělení, zda správce zpracovává vaše osobní údaje. Pokud je zpracováváme, máte právo požadovat jednu kopii všech osobních údajů, které o Vás zpracováváme. V případě, že zjistíte, že zpracovávané údaje nejsou přesné, máte právo požadovat opravu osobních údajů. Pokud dojdete k názoru, že vaše osobní údaje nezpracováváme po právu, můžete uplatnit právo na výmaz osobních údajů. Pokud konečně nebudete s čímkoli spokojeni nebo si budete myslet, že jsme vaši žádost nevyřídili tak, jak jsme měli, máte právo obrátit se se stížností na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Dovolujeme si zdůraznit, že ať jste ke správci v jakémkoli poměru, nehrozí Vám na základě uplatnění těchto práv žádné riziko a správce s Vámi v budoucnu nebude zacházet o nic hůře než před uplatněním práv. Je naším zájmem zpracovávat osobní údaje zákonně a řádně a nepoškozovat vaše práva. Pokud máte pochybnosti, že se nám to daří, budeme rádi, když nás na to upozorníte.

 

Kontaktní údaje

V případě jakýchkoli přání nebo dotazů nás můžete kontaktovat poštou na adrese Křížkovského 74,  742 83 Klimkovice, telefonicky na čísle 704 084 717 nebo prostřednictvím e-mailu na adrese rkf.klimkovice(at)doo.cz

 
     
 

Novinky

Čtení o Slavnosti Seslání Ducha svatého

Čtení ze Skutků apoštolů ¦ Sk 2, 1-11. Nastal den letnic a všichni byli společně pohromadě. Najednou se ozval z nebe hukot, jako když se přižene silný vítr, a naplnil celý dům, kde se zdržovali. A ukázaly se jim jazyky jako z ohně, rozdělily se a nad každým z nich se usadil j eden. Všichni byli...
Celý článek

Čtení na 7. neděli velikonoční cyklus B

Čtení ze Skutků apoštolů ¦ Sk 1, 15-17. 20-26. Petr se postavil před bratry - bylo tam shromážděno na sto dvacet lidí - a řekl: „Bratři, muselo se splnit to, co v Písmu předpověděl Duch svatý skrze Davida o Jidášovi, který se stal vůdcem těch, kdo zatkli Ježíše: Počítal se k nám a měl účast...
Celý článek

Čtení na 6. neděli velikonoční

1. čtení: Sk 10, 25-26. 34-35. 44-48 Když Petr přišel do Césareje, Kornélius mu šel vstříc a padl mu v hluboké úctě k nohám. Ale Petr ho zvedl se slovy: „Vstaň! Vždyť i já jsem jen člověk.“ Tu se Petr ujal slova a promluvil: „Teď opravdu chápu, že Bůh nikomu nestraní, ale v každém národě že je mu...
Celý článek

Čtení na 5. neděli velikonoční

Čtení ze Skutků apoštolů ¦ Sk 9, 26-31.  Když přišel Šavel do Jeruzaléma, chtěl navázat styk s učedníky, ale všichni se ho báli. Nemohli uvěřit, že on je učedníkem. Ujal se ho však Barnabáš. Uvedl ho k apoštolům a vypravoval, jak Šavel viděl na cestě Pána, který s ním mluvil, a jak...
Celý článek

ZAPOJTE SE!

Dobrý den, jsem studentem třetího ročníku psychologie na Filozofické fakultě Ostravské univerzity. V rámci své bakalářské práce provádím výzkum, kde se zabývám vzájemným vztahem náboženského vyznání, odolnosti vůči stresu, vyrovnávajícími se strategiemi se stresem a v neposlední řadě citové...
Celý článek

Čtení na 4. neděli velikonoční cyklus B

Čtení ze Skutků apoštolů ¦ Sk 4, 8-12.  Petr, naplněn Duchem svatým, řekl: „Přední mužové v lidu a starší! Když se dnes musíme odpovídat z dobrého skutku na nemocném člověku, kým že byl uzdraven, tedy ať to víte vy všichni a celý izraelský národ: Ve jménu Ježíše Krista Nazaretského,...
Celý článek

Čtení na 3. neděli velikonoční

Čtení ze Skutků apoštolů ¦ Sk 3, 13-15. 17-19.  Petr promluvil k lidu: „Bůh Abrahámův, Izákův a Jakubův, Bůh našich praotců oslavil svého služebníka Ježíše, kterého jste vy sice vydali a kterého jste se zřekli před Pilátem, ačkoliv on rozhodl, že ho propustí. Vy jste se zřekli Svatého a...
Celý článek

Čtení na 2. neděli velikonoční

Čtení ze Skutků apoštolů ¦ Sk 4, 32-35.  Obec věřících měla jedno srdce a jednu duši. Nikdo neříkal o ničem ze svého majetku, že je to jeho vlastní, ale měli všecko společné. Apoštolové vydávali s velkou působivostí svědectví o zmrtvýchvstání Pána Ježíše a na nich na všech spočívala...
Celý článek